Снимка: maritime.bgДва кораба от състава на Военноморска база Бургас бяха изпратени

...
Снимка: maritime.bgДва кораба от състава на Военноморска база Бургас бяха изпратени
Коментари Харесай

Два български кораба отиват на мисии заради мигранти в Средиземно море

Снимка: maritime.bg

Два кораба от състава на Военноморска база Бургас бяха изпратени на присъединяване в задгранични задачи, съобщи БГНЕС.

Базовият миночистач " Шквал " ще бъде в акваторията на Черно море, а фрегата " Верни " е избрана да взе участие в Средиземно море.

Пристигайки на първата си среща на върха на Европейския съвет в Брюксел, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че Гърция и Европей...

Участието на бойните кораби е в границите на противоминната група на НАТО и интервенцията " Сийгардиън " (Seagarden) за надзор на трафика в Средиземно море. Фрегата " Верни " ще има възможен ангажимент към емигрантския поток в Средиземно море единствено в обстановка, в която бедстват хора. Военните кораби ще се върнат в база " Атия " след близо 40 дни.

" По време на плаването ще посетите няколко пристанища и ще имате опцията да работите с кораби, които нечесто влизат в Средиземно море, а това са кораби от състава на военноморските сили на Израел и на Египет. Докажете всичко това, което сте научили до момента и демонстрирайте професионализма на моряците от България пред тези две страни ", съобщи флотилен адмирал Мален Чубенков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР